-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Regionális híreinkből
- Veszprémi konferencia a tanulás tanításáról 
- Jó védelmet adott a jég a balatoni halaknak
- Csaknem húsz előadás A tánc fesztiválján
 
 
 
 
 
A Pannon Egyetem vezeti azt a konzorciumot, amely a tanulási készségek fejlesztésének, a tudatosság javításának és a különböző innovatív megoldások elsajátításának oktatására szerveződött - két év tart a program és október 31-vel zárul. Az universitas írja közleményében a következő rendezvényről: regionális konferenciát szerveznek Veszprémben május 25-én; majd tanulási világtalálkozót tartanak Norvégiában június 6. és 10. között, amikor a partnerek egy nyolcoldalas cikk és egy workshop előadás keretében prezentálják az eddigi eredményeket az okos egyetemek fő téma mentén.
 
A szokásosnál jóval kevesebb hal pusztult el eddig a Balatonban - a hideg tél és a hosszan megmaradó jég ellenére. Erről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta az MTI-t. Szári Zsolt szerint a természetes vizekben tapasztalható tavaszi halhullás legfőbb oka, hogy a rossz kondícióban lévő, rosszul telelt, idős vagy beteg egyedek nem bírják az ívás okozta energiavesztést. Úgy tűnik kifejezetten hasznos volt a halaknak a jégpáncél - nyugodtan tudtak telelni, és a kormoránok sem tizedelték az állományt.
 
A Hangvillában több helyszínen, valamint a Petőfi Színházban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben is táncosok lesznek a főszereplők május 24-28. között Veszprémben - 19. alkalommal rendezi meg a Pannon Várszínház A tánc fesztiválja országos kortárs összművészeti találkozót. Tizennyolc előadást jelentett be Krámer György fesztiváligazgató, és ezek között jócskán akadnak izgalmas produkciók: Hegyeshalmi László képzőművész-igazgató performansza is látható lesz; premier előadásban mutatja be az Artus - Goda Gábor Társulat Raj című darabját; fellép a többi között a Szegedi Kortárs Balett, a Badora, a Forte Társulat és a Feledi Project, a TranzDanz, a Bozsik Yvette Társulat, az Artus, a Bandart, a Budapest Táncszínház és zárásként a Magyar Táncművészeti Egyetem gálaműsorát láthatja a közönség.

2017-05-12 08:33:34
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika