-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Regionális híreinkből
- Költségvetés: a családok éve lesz 2017
- A mindennapok hőseit díjazták
- Elismerés a veszprémi levéltárnak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A családok éve lesz 2017 Veszprémben - idézte Porga Gyula polgármester a megyeszékhely csaknem 16 milliárdos új költségvetésének mottóját a büdzsé bemutatásakor. Továbbra is megmarad a kismamabérlet és a tavaly megkezdett ösztöndíjprogram, idén minden veszprémi újszülöttnek kezdő ajándékcsomagot ad az önkormányzat, két óvoda és egy bölcsőde, az eddiginél intenzívebb virágosítás, egészségház, parkolók, játszóterek létesítése szerepel a tervek között. A városvezető a számok között említette: a fő összeg 70 százalékát a város működésére, a maradék 30-at fejlesztésekre fordítják; utóbbi nagy részét körforgalom- és egyéb városi utak építésére, rekonstrukciójára költik, de nem feledkeznek meg a csapadékvíz-elvezetési beruházásokról sem.
 
Némethné Szennyai Mária, szociális koordinátort, dr. Ballouk Ali fül-orr-gégész szakorvost, Csermák József mentésirányítót, Pálmann László rendőr ezredest és Osváth István tűzoltó főtörzsőrmestert választották a veszprémiek a mindennapok hőseinek - negyedszer írta ki a voksolást a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. A díjátadáson a házigazda Porga Gyula polgármester köszöntőjében a díj jelentőségéről szólva úgy vélekedett, hogy az akár a városi elismerésekkel is vetekedhet, hiszen a civilek véleménye dönt az odaítéléséről. Az esemény fővédnökségét Navracsics Tibor uniós biztos vállalta - a közösség formálódásáról, erejéről, a hétköznapi munka elitjének fontosságáról, felelősségéről osztotta meg gondolatait.
 
A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára nyerte el az Év Levéltára díjat 2016-ban - ötödik alkalommal döntött a bírálóbizottság az elismerés odaítéléséről. A zsűri a bírálat során kiemelten vizsgálta a szolgáltató levéltár koncepciójának megvalósulását, a közönségkapcsolatok alakulását, a nemzetközi kapcsolatokban elért eredményeket terén kifejtett tevékenységet. Jövő héten hétfőn 14 órakor tartják az ünnepélyes díjátadót Veszprémben, a Hangvillában.
 

2017-02-11 10:01:44
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika