-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Rádiónkban hallhatta
- Újra kinyitott a Kölcsey könyvesbolt
- Alaposan megújulhat a Szilágyi iskola
- Interaktív alőadást tartanak a hamisításról
 
 
 
 
 
(fotó: vehír.hu)
 
Nemrégen bezárt Veszprém belvárosában az Alexandra-hálózat tagjaként, tegnap Kölcsey néven kinyitott - nem sokáig kellett a veszprémieknek a Cserhát lakótelepi könyvesbolt üres kirakatait nézegetnie. Több illusztris vendég neve adta meg az ünnepélyes megnyitó súlyát: Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadói Csoport elnök-vezérigazgatója mondott köszöntőt, amelyben biztosított róla: a társaság teljes palettáját kínálják majd a régi-új üzletben. Saját könyvét dedikálta, lovassy-s diákokkal találkozott és beszélgetett az eseményen Makk Károly a Nemzet Művésze, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes és kiváló művész, aki szintén méltatta a könyv, a kultúra terjesztésének jelentőségét. Porga Gyula polgármester szerint ismét közösségi térként is működik majd Veszprém új boltja, ahol minden betérő jól tudja, kivel találkozik majd, és hogy milyen szolgáltatásban lesz része.
 
Egyházi iskolák felújítására juttat országszerte támogatást a kormány, és nem marad ki a Veszprémi Főegyházmegye sem -  kis híján 300 millió forint jut a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola számára. A vehír.hu idéz a sajtótájékoztatón elhangzottakból: egyebek mellett teljes vízszigetelés az épületen, új nyílászárók, gépészeti elemek beépítése szerepel a tervek között, de a külső is eredeti állapotra változik. Halmay György igazgató beszámolt róla, hogy a rekonstrukciós munkákat a közbeszerzési eljárás után a nyári szünetben kezdik meg.
 
A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkatársai tartanak interaktív előadásokat Veszprémben: a Padányi Bíró Márton Gimnáziumban a diákok betekinthetnek a hamis tárgyak világába, az ezzel kapcsolatos jogi buktatókba és a hamis tárgyak megvásárlásának veszélyeibe. Holnap délután negyed 3-kor kezdődik a bemutató, amelynek során egy online oktatási programmal is megismerkedhet az intézmény tantestülete.
 
 
 
 
 
 

2017-04-11 11:03:09
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika