SZTÁRVILÁG

Õ lenne az Igazi Vasember?

Világrekordot jelentõ 51 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott "testtel irányított sugárhajtású ruhájában" egy brit feltaláló.

Másnaposok apára vadásznak?

Mindannyian Todd Phillips halvány tükörképei vagyunk – ezzel a szerény és költõi mondattal válaszolt Ed Helms, a Másnaposok-filmek egyik legviccesebb fõszereplõje, amikor nemrég egy újságíró azt kérdezte tõle, hogy új vígjátéka az Apavadászat mennyire hasonlít a Másnaposok-hoz.

Ki gyõzi le a bohócot?

Az AZ nézõi – akik már Magyarországon is több mint 300 ezren vannak! – valószínûleg mind egyetértenek abban, hogy a bohócos horror gyerekszereplõi igazi színészi karrier elõtt állnak.

Életmûdíjat kapott Donald Sutherland

Agnes Varda francia filmrendezõ, Donald Sutherland színész, Charles Burnett forgatókönyvíró-rendezõ és Owen Roizman operatõr Oscar-díjat kapott életmûvéért a szombat este Hollywoodban megrendezett Kormányzók bálján, amelyen tiszteletbeli Oscarral jutalmazta az amerikai filmakadémia Alejandro González Inárritu bevándorlókról szóló virtuálisvalóság-filmjét is.

Hónapok óta elõször szólalt meg a Big Ben

A nyár vége óta elõször szólalt meg csütörtökön a londoni parlament világhírû toronyórája, a Big Ben. A harangjáték augusztus 21-én volt hallható legutóbb, ám csütörtökön ismét mûködésbe helyezték a brit háborús halottak vasárnap esedékes emléknapjára készülve.