-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Hírt adtunk róla
- Őszre készülhet el a megyei klímastratégia
- Lehetne tisztább is a levegő - itt az ózon
- Visszavonul Iváncsik Gergő
 
 
 
 
 
A szemléletformálás, valamint a klímaváltozás hatásaira adott megfelelő válaszreakciók előkészítése a célja, természetesen a káros gázkibocsátás mérséklésén túl - várhatóan őszre készül el Veszprém megye klímavédelmi stratégiája. Ezt a programot készítő cég műszaki igazgatója közölte a keddi konferencián Veszprémben. A Pannon Egyetem rektora indította a kapcsolódó előadás-sorozatot: Gelencsér András intő jelnek tartja, hogy a közelmúltban az emberi tevékenység eredményeként több mint negyven százalékkal növekedett a szén-dioxid, 5 század százalékkal csökkent az oxigén, valamint 4-gyel az ózon mennyisége a légkörben.
 
Megint megemelkedett az ózonkoncentráció két Veszprém megyei városban - Ajkán és a megyeszékhelyen is kifogásolja az antsz.hu értékelése a gáz mennyiségét, ami légúti nehézségeket, panaszokat jelenthet az érzékenyek számára. Várpalota egyelőre megfelelő minősítést kapott: ez a három település szerepel megfigyelt városokként a régióban. A pollenhelyzetben nincs jelentős változás: továbbra is csak kis mértékben szóródik a bálványfa virágpora. Ugyanebben a kategóriában jelzi portál térképe az útifüvet; közepes minősítés szerepel a fenyőfélék, a lórom és a hárs esetében, míg továbbra is magas a pázsitfű- és a csalánfélék, valamint a kültéri allergén gomba aktivitása. 
 
Bejelentette visszavonulását Iváncsik Gergő, a Telekom Veszprém válogatott kézilabdázója. A klub honlapján megjelent búcsúlevele szerint mérlegelnie kellett, hogy kézilabdázzon még, vagy elkezdjen élete következő szakaszára összpontosítani. Végül utóbbi mellett döntött, és a továbbiakban a Telekom Veszprém utánpótlásában tevékenykedik majd. Iváncsik Gergő háromszor játszhatott Bajnokok Ligája-döntőt, emellett KEK-győztesnek és kétszeres SEHA Liga-győztesnek mondhatja magát. A bajnokságot 16, a Magyar Kupát 14 alkalommal nyerte meg. A magyar válogatottban 270 mérkőzésen 696 gólt szerzett, és kétszer volt olimpiai negyedik helyezett.
A klub híre még: Nagy Lászlót és a szerb Momir Ilicet is meghívták a világválogatottba, amely jövő szerdán Prágában játszik a házigazda csehek álomcsapatával. A bajnok, Magyar Kupa-győztes és Bajnokok Ligája-bronzérmes klub honlapjának keddi beszámolója szerint a gálameccsen a cseh kézilabda legendáit ünneplik, ugyanis hatvan évvel ezelőtt a csehszlovák női csapat világbajnok lett, 45 esztendeje pedig a férfiak szereztek olimpiai ezüstérmet. Nagy Laci harmadszor szerepelhet a világ legjobbjai között - emlékeztet a vehírsport.hu.
 
 

 

 

2017-06-15 09:13:41
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika