-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Híreinkből
- Kerékpáros-zarándoklat Bódi Magdi emlékére
- Kerekasztal-beszélgetés a világvallásokról
- A Kool & the Gang jön Paloznakra
 
 
 
 
 
 
Idén Születéstől a vértanúságig címet kapta az a kerékpáros zarándoklat, amelyet a Veszprém megyei Bódi Mária Magdolna vértanúságának 72. évfordulóján is megrendeznek. A pénteki első napon a szigligeti reggeli ima után indulnak el a hívők Balatonfűzfőig, ahol szentmise lesz, majd Márfi Gyula érsek megáldja a Litér két végénél elhelyezett, Bódi Mária Magdolna önfeláldozását megörökítő, közúti tájékoztató táblákat. Szintén itt celebrál másnap istentiszteletet Seregély István, nyugalmazott egri érsek, a szónok Mons. Kovács Gergely szentszéki posztulátor lesz. Bódi Mária Magdolnával 1945. március 23-án végeztek nőkkel erőszakoskodó szovjet katonák, amikor ellenállt nekik.

Római katolikus teológus, rabbi, muszlim hitoktató, buddhista tanító és Krisna-hívő lelkész ül össze szerdán Veszprémben - vallásközi kerekasztal-beszélgetést tartanak 17 órától a megyei könyvtár Kisfaludy Termében. Rába Gézának a közelmúltban megjelent Isten tudja…– emberi kérdések, vallási válaszok című könyve szereplői adnak randevút egymásnak, hogy megosszák egymással és a közönséggel gondolataikat, és hogy válaszolhassanak a nekik feltett hétköznapi, mindenkit foglalkoztató kérdésekre. A diskurzust a kötet szerzője irányítja.  

A Kool & the Gang nulladik napi koncertjével indul az idei Paloznaki Jazzpiknik, amely augusztus 3-án, 4-én és 5-én nemzetközi és magyar előadókkal, valamint színvonalas gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket. 4 színpadon, 20 koncerttel várja a látogatókat a fesztivál, amely 2015-től a Nagyon Balaton rendezvénysorozat tagja - írják a szervezők az MTI-hez eljuttatott programismertetőben. Másnap az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi lesz a sztárfellépő; a záróestre is jut  világhíresség - a Matt Bianco lép fel a nagyszínpadon. 

2017-04-17 08:46:52
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika