-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Híreinkből
- Új elismerést alapítottak Veszprém megyében
- Ismét panaszokat okozhat az ózon
- Balladamondó versenyt hirdettek diákoknak
 
 
 
 
 
 
 
 
Emlékplakettet alapított a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság, tárgyaltak a területi tartalékos kötelékek Veszprém megyei megalakításáról, illetve az ehhez szükséges toborzó tevékenységről, elfogadták a 2017. évi feladat- és pénzügyi tervet - az MH Pápa Bázisrepülőtéren tartotta ülését a testület a napokban. Az utolsó napirendi pontban jóváhagyták Takács Szabolcs elnök előterjesztését és létrehozták a Veszprém Megye Védelméért elismerést. Erre a Veszprém megye védelmi igazgatási feladatainak ellátásában, a megye lakosainak védelme érdekében a legkiemelkedőbben teljesítő a természetes és jogi személyek, vagy szervezetek pályázhatnak a legnagyobb eséllyel.
 
Hosszú idő után először kapott Veszprém megyei város levegő-egészségügyi állapota kifogásolt minősítést - Ajkán ugrott meg az ózonkoncentráció. Leginkább a keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek láthatják kárát a változásnak: enyhe légzési tünetekkel számolhatnak. Ráadásul egyre inkább fokozódik a régióban a pollentevékenység: magas számban akad fenn a ciprus- és tiszafafélék, a kőris és a nyár virágpora a csapdákban, közepesen szór a juhar, az éger, a nyír, a fűz és a kültéri gomba.
 
Általános iskolák felső tagozatosainak és a középiskolás korcsoportnak hirdet vetélkedést a Laczkó Dezső Múzeum, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Veszprémi Petőfi Színház - Veszprém megyei diákok részére írták ki az Arany 200 Balladamondó Versenyt. A közlemény említi a feltételek között: egy intézmény kategóriánként egy-egy diákot nevezhet; április 10. a jelentkezés határideje. Javasolják, hogy amennyiben szükséges, szervezzenek háziversenyt annak eldöntésére, hogy ki képviselje az iskolát. Április 28-án a Laczkó Dezső Múzeumban tartják a mindent eldöntő szellemi erőpróbát. További részletek az ldm.hu honlapon találhatók. 

2017-04-03 11:58:16
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika