-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Helyi kapcsolódású híreinkből
- Zonta Club junior alakult meg a megyében
- Esterházy-emlékprogram lesz a jövő héten
- Sűrű nyár elé néz a Pannon Várszínház
 
 
Megalakult a veszprémi ZONTA Club junior tagozata - a világszervezet európai kormányzója is részt vesz a beiktatási ünnepségen jövő vasárnap 15 órakor a Csermák Antal Zeneiskolában. A közlemény szerint Elisabeth Thaler mellett meghívták Beatrice Svoboda bécsi területi igazgatót, és több magyar, osztrák, horvát klubelnököt is. Az új csoport a Magyar-Angol Tannyelvű  Gimnázium tanulóiból állt össze, és nem is lehetne más az első programjuk, mint a figyelemfelkeltés a fiatalok körében a Balaton vize, a környezet védelme fontosságára - akár már a szünidőben.
 
Levéltárosok, történészek, helytörténészek számolnak be az Esterházy-család cseszneki ága történetének legújabb kutatási eredményeiről - nemzetközi konferenciát tartanak jövő pénteken Veszprémben. A VEAB-székházban reggel 9 óra 20 perckor kezdődik az esemény; számtalan Veszprém megyei részletet ismerhetnek meg a résztvevők a Szlovák Nemzeti Levéltárban tartott archívum révén; Esterházy Imre Veszprém megyei főispán, a rédei alág alapítójáról, vagy a rédei Esterházy család Veszprém megyei birtokairól. Másnap a rédei Esterházy parkban folytatódik az emlékezés a családi temetkezőhely felszentelésének 250 éves évfordulójához kapcsolódó ünnepi rendezvényekkel. 
 
Balatonfüredi szálloda bárjában, kertjében; ajkai strand medencéjében, volt börtönudvarban, az alsóörsi erdőben lép fel a nyáron a veszprémi társulat - 46 előadást tervez a szezonban a Pannon Várszínház. Vándorfi László igazgató ismertette: az egyik legfontosabb partnertelepülés, Alsóörs a szokásos két helyszínt adja: az Amfiteátrum és a strand is közkedvelt játszóhely, de ismét terveznek előadásokat a hajdani veszprémi várbörtön udvarába; készülnek egy vízi orfeummal az ajkai strand medencéjénél, és a színészek még attól sem riadnak majd vissza, hogy a produkció során a vízbe csobbanjanak. Érdekesnek ígérkezik, hogy Füreden az egyik szálloda bárját és kertjét is kinevezik előadótérnek - utóbbit megnyitják a nagyközönség előtt is.

2017-06-17 08:56:42
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika