-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Három a helyi hírek közül
- Munkahelyek várják a fogyatékkal élőket
- Veszprémi fejlesztési források a büdzsében 
- Továbbra is figyelmet követel a szénmonoxid!
 
 
 
 
 
 
 
Fogyatékossággal élő veszprémiek tölthetnek el fél napot egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen június 1-jén, úgy, hogy a cég egyik munkatársához csatlakozhatnak - a megyeszékhelyre érkezik a Duo Day – neked munka, nekem álom program. A közleményben a célok között említik: nemcsak egy álma teljesülhet a megváltozott munkaképességű embereknek, hanem reálisabb elképzeléseik lesznek a munkavállalási lehetőségeikről, és a kezdeményezéssel eloszlatnák a fogyatékosságot, megváltozott munkaképességet övező előítéleteket, ezzel növelnék a valós foglalkoztatás és befogadás esélyét. 
 
A központi költségvetésben is megjelent a Veszprémi Petőfi Színház és a Kittenberger Állatkert fejlesztésére szánt összeg - derült ki, amikor a vidéki kulturális bővítésekről számolt be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a minap sajtótájékoztatón. Megerősítette: a 2018-as költségvetés tervezete szerint a teátrumnál a jövő évben 4 milliárdos rekonstrukció indulhat; a vadaspark támogatását jövőre 235 millió forinttal egészíthetik ki, amely így már összességében nagyjából egymilliárd forintot tesz majd ki.
 
A fűtési szezon vége sem jelent feltétlen biztonságot a szénmonoxid-mérgezésekkel szemben - az év további szakaszaiban is fennáll a veszély. A megyei katasztrófavédelem figyelmeztet: sok olyan berendezést használunk folyamatosan, amelyekből szivároghat a színtelen, szagtalan gáz. Megjelenésének oka lehet a nyílt lánggal égő berendezés nem megfelelő műszaki kialakítása, ha elmarad a karbantartása, a tisztítása, miközben egyre jobban szigetelnek a lakások nyílászárói - ha még nem tette meg, érdemes egy megbízhatóan működő szénmonoxid-érzékelőt felszerelni. 
 

2017-05-15 10:40:59
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika