-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Három a helyi hírek közül
- Megválasztotta megyei elnökét az LMP
- Kalandtúra lesz holnap a várban
- Költészet napja: tartalmas rendezvényekkel 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A balatonfüredi Ihász Attilát választották a Lehet Más a Politika Veszprém megyei szervezete elnökévé - tisztújító közgyűlést tartott a zöldpárt. 18 hónapra szól a megbízatás, a három főből álló elnökség másik két tagja Gerstmár Ferenc, a párt veszprémi önkormányzati képviselője és Somfai Attila eddigi megyei elnök. A következő hónapokban elsősorban a választási felkészülésre koncentrálnak. Veszprém megyében is vissza akarják adni a hitet, hogy érdemes és szükséges a közélettel foglalkozni, és hogy a politika a részvételről szól. Fellépnek a természeti kincsek megóvásáért, a korrupció visszaszorításáért - hirdetik a kiáltványban.
 
Kicsiket, nagyokat,  családokat,  baráti társaságokat és egyéni érdeklődőket is várnak a szervezők a Tavaszi Tekergő Veszprémi Turisztikai Szezonnyitó és Vásár keretében - kalandtúrát rendez a Művészetek Háza a galériáiban. Holnap 10-17 óráig játszhatnak és alkothatnak a barangolók, aki legalább öt alkotó állomáson pecsétet szerez, az jutalomban részesül. A helyszínek a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény, a Csikász Galéria, a Dubniczay-palota, a Várgaléria, a Magtár és a Tegulárium.
 
Versmondásért színházjegy Veszprémben, vers- és prózamondó találkozó Ajkán; verskereső játék Balatonfüreden - megyeszerte készülnek a költészet napjára. Az MTI gyűjtötte csokorba a rendezvényeket a szervezők eddigi tájékoztatása alapján, de rádiónkban is hallhatta: a Veszprémi Petőfi Színházban nézők szavalhatnak, amiért bármelyik futó előadásra szóló jegy jár. Ajkán Nagy László vers- és prózamondó találkozót szerveznek a költő nevét viselő szabadidő központban holnap és vasárnap. Itt és az iszkázi Nagy László emlékházban emlékműsort tartanak szombaton. Balatonfüreden a város iskoláinak alsó tagozatos diákjait várják játékos kincskeresésre a Tagore sétányon 11-én: egy térkép segítségével kutathatják majd fel az elrejtett versrészleteket, amelyekből a játék végére összeáll az egész költemény; de lesz verses-zenés műsor és színművész szakos hallgatók előadása is.
 

2017-04-07 09:00:48
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika