-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Események Veszprém megyei vonatkozással
- Ismét előadják a nyáron a Polányi passiót
- Jókora színháztámogatást kaphat Veszprém
- Később kezdődik idén a borhetek fesztivál 
 
 
 
 
 
 
 
Óriási színtársulattá alakul át a Veszprém megyei község lakossága - negyed évszázados hagyománynak megfelelően idén is előadják a Magyarpolányi Passiót. A falu apraja-nagyja fog össze, hogy megelevenítse a bibliai történetet június 2-3-4-, 9-10- és 16-17-én; és ez adja a játék különlegességét: szereplői a Jézust alakító Horváth Andor színész kivételével a faluközösség tagjai. A produkció közleménye szerint akad olyan család, melynek már két generációja is fellépett a darabban. 
 
Csaknem kilenc és fél milliárd forintot irányzott elő a kormányzat veszprémi színházfejlesztésre - három nagyszabású vidéki programról számolt be a kultúráért felelős államtitkár az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén. Veszprém lehet a legnagyobb nyertese a támogatási elképzelésnek: Kaposvár kilenc, míg Debrecen hat és fél milliárd forintot kapna erre a célra, de összesen majd' 100 milliárd forintot fordítanak a vidéki nagyvárosok kulturális infrastruktúra-fejlesztési programjaira. Hoppál Péter emlékeztetett: a nagy kulturális intézmények főként Budapesten és a megyei jogú városokban működnek, ezért a kistelepülésekre is külön figyelmet fordítanak; a legkisebb falvak is komoly forrásbővülést élvezhetnek, és megújult csaknem 500 kistelepülési fiókkönyvtár is - idézi az MTI.
 
Június 2-5. között rendezik meg Balatonfüreden a Balatoni hal- és borünnepet, a július 6-9. közötti Kékszalag verseny díjkiosztója pedig a sétány helyett várhatóan a Gyógy téren lesz - a vizes vb és az azt követő szenior verseny miatt változik több városi rendezvény hagyományos időpontja. Az évek óta jellemzően augusztus első hétvégéjén kezdődő borhetek a szokásosnál egy héttel később kezdődik idén, augusztus 13. és szeptember 3. között települnek ki a borászok a sétányra. A rendezvény népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, évente átlagban 160 ezren keresik fel a fesztivált, így a későbbi kezdés ellenére a rendezvény három hetes marad - szögezi le a balatonfüred.hu.
 
 
 
 
 
 

2017-04-16 08:18:08
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika