-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Érdemes tudni róla
- Hétfőn folytatódik a bizottsági munka
- Elkészült a BalatonBor második évjárata
- Két tévé áll egy átlagos veszprémi lakásban
 
 
 
 
 
 
Veszprém kerékpáros hálózati és fenntartható mobilitási akciótervének jóváhagyása is szerepelt a bizottsági ülések napirendjén - kedd óta tart a jövő csütörtöki közgyűlés előterjesztéseinek előkészítése, már csak az ügyrendi és igazgatási bizottság hétfői munkanapja van hátra. A héten megtárgyalhatták a városi tömegközlekedés átszervezésének és üzemeltetésének lehetőségeit, a közlekedési igazgatóság létrehozásának a részleteit; csapadékvíz-elvezető rendszert fejlesztenének a Dózsavárosban, a Pápai úton, szintén a Dózsában tervezik a Táncsics utcai orvosi rendelő rekonstrukcióját - ezeket is a képviselők elé vihetik csütörtökön.
 
Huszonnégy pincészet részvételével készült el a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata; az egységes megjelenésű palackokba a termelők 2016-os olaszrizlingjét töltik - a Balatoni Kör kezdeményezésére, kritériumrendszere alapján készülhet el a régió bora. A budapesti bemutatón elhangzottakból idéz a távirati iroda: a jelentkező pincészetek tételeit szakmai zsűri bírálta el; az összefogásban részt vevő szakmai szervezetek komoly minőségbiztosítást jelentenek, a következő hetekben több rendezvényen is, így például a balatonfüredi Rizling Tavaszon is mind a 24 idei BalatonBort meg lehet majd kóstolni.
 
Majdnem minden ötödik embernél egész nap megy a tv, a Veszprém megyeiek negyede akár napi 4-6 órát is nézi a műsort - bár minden második ember elégedetlen a csatornák műsorkínálatával, a többség átlagosan legalább 2 órát mégis a képernyők előtt tölt naponta. Az egyik, Veszprémben is működő áruházlánc legfrissebb felmérése szerint majdnem minden ötödik embernél szinte egész nap megy a tévé, amiből ráadásul tízből négy háztartásban kettő is van, minden harmadikban pedig háromnál is több. Veszprém megyében az otthonok csaknem felében két készülék a jellemző, minden tizedikben azonban egy darab sincs.
 
 
 

2017-04-21 11:27:10
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika