-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Érdemes tudni róla
- Kormányzati támogatás szakrális célokra
- Sziveri-versmaraton lesz holnap Veszprémben
- Kikapott a SEHA-döntőben a Sabaté-csapat
 
 
 
 
 
 
 
 
Huszonöt településen ötven kereszt és keresztút újulhatott meg, összesen 20 millió forintból, hat különböző nemzetiség önkormányzatának közreműködésével az elmúlt két évben - emlékeztetett Soltész Miklós államtitkár tegnap Veszprémfajszon, a virágvasárnapi keresztút előtt tartott beszédében. Felidézte: ebben a programban kapott helyet a Veszprém megyei község kálvária keresztcsoportja a hozzá tartozó szobrokkal - a német nemzetiségi önkormányzat kezdeményezésére a kormány támogatásával. Az eseményen Gere Dávid Márk plébános és Fertig József, Veszprémfajsz független polgármestere is méltatta a rekonstrukciót.
 
Verset olvas fel többek között Vándorfi László, a Pannon Várszínház, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, szavalnak a két színház művészei, és még az ötletet jegyző Krámer György koreográfus is - holnap a veszprémi Hangvillában tartják a költészet napi versmaratont. A Veszprémi Táncműhely vezetője a Méz Rádiónak nyilatkozva elmondta: a fiatalon elhunyt költő, Sziveri János emléke előtt adóznak a rendezvénnyel - a mintegy tizenkét órás, zenével fűszerezett programra számos ismert veszprémi személyiséget meghívott - sokan mások mellett Porga Gyula polgármester, Gelencsér András rektor, Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, Géczi János író, Trócsányi Gergő, Likó Marcell is jelezte részvételét.
 
Szorosnak indult a tegnapi SEHA Liga-döntő, az első félidő végén még döntetlenre álltak a felek, de még a 43. percben is 17-17 volt az állás, de fontos percekben nem tudtak Nagy Laciék gólt lőni, és ezt a macedónok simán kihasználták - 26-21-re elveszítette a regionális férfi kézilabda kiírás fináléját a Telekom Veszprém a Vardar Szkopjéval szemben. Kiegyenlített játékkal kezdték a találkozót a felek, de többször nem tudta hatékonyabbá tenni támadójátékát a Sabaté-gárda, a rivális viszont rendkívül hatékonyan védekezett, a kapuban az egykori veszprémi játékos, Sterbik Árpád remekelt, csapattársai pedig támadásban kihasználták a lehetőségeiket -harmadszor lett aranyérmes a Vardar a liga 2011-es alapítása óta - emlékeztetnek a tudósító portálok.

 
 

2017-04-10 10:22:21
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika