-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
A hírek között szerepelt
- Karitatív táborok a Honvédüdülőben
- Megkezdődött a Balatonon a hajózási szezon
- Családi nap a fenntarthatóság jegyében
 
 
 
 
 
 
 
Gyermektáborok szervezésére és támogatására kötött együttműködési megállapodást a honvédség két szervezete Balatonakarattyán, a Honvédüdülőben: a Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, valamint a Szociálpolitikai Közalapítvány írta alá a szerződést. A honvédelem.hu szerint a központ szervezi a táborokat, az alapítvány pedig a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek költségeit patronálja, így az igényjogosult családoknak csak minimális összeggel kell hozzájárulni a gyermekek nyaralásához.
 
Huszonhárom személyhajóval és négy komppal gazdagítja a kiemelt üdülőkörzet turizmusának kínálatát a balatoni hajózási társaság - a hagyományok szerint ez évben is nagyszombaton indította az első hajót Siófokról Füredre a Bahart, de már nagypénteken vízre tették és felavatták a balatoni flotta új büszkeségét, a kívül belül megújult, egykori Beatrix motorost. Érdekesség, hogy az új hajó neve változó lesz, ugyanis minden évben az a település lesz a névadó, amelynek csapata megnyeri a Nemzeti Regatta vitorlásversenyt: vagyis idén, a múlt évi versenyen elért eredménye alapján Siófok. Hamarosan megkezdődik az északi oldali vasút villamosítása is; a Bahart-kikötők fejlesztésére több mint 2, a hajópark korszerűsítésére csaknem 5 milliárd forint jut, és a második, fonyód-badacsonyi kompjárat indítása is napirenden van - idézte a terveket a magyaridok.hu.
 
Megmenthetik a Földet az óvodás és alsó tagozatos kisdiákok - legalábbis egy óriás társasjátékban a hétvégén, amikor a fenntarthatóságot állítja a figyelem középpontjába Veszprémben a VKSZ Zrt. Pénteken  és szombaton a Kolostorok és Kertek adja a helyszínt a kétnapos programban, ahol a szelektív hulladékgyűjtés részleteivel is megismerkedhetnek; válaszolhatnak az ökomata furmányos kérdéseire, hulladékból előállított játékokkal játszhatnak és el is készíthetik azokat, komposztálhatnak. A nagyobbak megismerkedhetnek a szennyvízben rejlő energiával, a régi korok fenntarthatósági trükkjeivel, a jövő energiafelhasználásával vagy mérhetik a Séd vízminőségét - ígéri a közlemény.
 

2017-04-18 09:32:44
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika